• ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟ SCADA

  Βρίσκεστε 4 βήματα μακρυά από τον τρόπο που βλέπετε και διαχειρίζεστε τις διαδικασίες σας

 • 1. ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΤΡΗΤΙΚΩΝ

  Αλλάξτε τον τρόπο που διαβάζετε το περιβάλλον: Από περιοδικές μετρήσεις από ανθρώπους μεταβείτε σε συνεχή μηχανοποιημένη επίβλεψη. Στο βήμα αυτό πρέπει να εγκαταστήσετε αισθητήρες και μετρητές ικανούς να διαβαστούν από μηχανές.

 • 2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΒΑΘΜΙΖΟΜΕΝΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

  Προσθέστε υλικό τηλεμετρίας-τηλεελέγχου-αυτοματισμών (πιθανά διασπαρμένο) για να διαβάζετε τους νέους σας αισθητήρες, μετατροπείς σημάτων, να δώσετε εντολές υπό τη μορφή δεδομένων δικτύου και να συνλειτουργήσετε ή να αντικαταστήσετε τον υπάρχοντα αυτοματισμό.

 • 3. ΑΛΛΑΓΗ ΤΡΟΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  Εγκαταστήστε φιλικές προς τις μηχανές ενσύρματες ή ενσύρματες λύσεις επικοινωνιών. Θα αποφύγετε έτσι τις μετακινήσεις προσωπικού για επίβλεψη και την περιοδική ανθρώπινη επικοινωνία με το κέντρο ελέγχου.

 • 4. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ

  Εγκαταστήστε πληροφοριακό σύστημα και λογισμικό SCADA σε επιλεγμένα σημεία για να περέχει περιβάλλον διεπαφής Ανθρώπου-Μηχανής για χειρισμούς, καταγραφή δεδομένων, προγραμματιζόμενη λογική για σενάρια λειτουργίας, έγκαιρη ειδοποίηση κλπ.

 • ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ SCADA

  Αλλάζοντας τις διαδικασίες σας σε έλεγχο με SCADA, θα επιτρέψει συνεχή επίβλεψη και έλεγχο στις διαδικασίες σας. Ανθρώπινη παρέμβαση αν απαιτηθεί θα μπορεί να πραγματοποιηθεί από το/τα κέντρα ελέγχου αλλά και από οποιοδήποτε σημείο με σύνδεση στο διαδίκτυο.

Η καινοτομία προσφέρει στην ζωή μας μικρά η μεγάλα άλματα εξέλιξης. Τακτικά μια νέα καινοτομική εφαρμογή έρχεται να δώσει στη ζωή διεξόδους σε απλά καθημερινά αδιέξοδα ή λύσεις σε δύσκολα προβλήματα.

 Η καινοτομία μπορεί να είναι κάτι εντελώς καινούργιο, μια νέα ανακάλυψη, μια εφεύρεση ή κάτι που δεν είχε επιχειρηθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή. Στις μέρες μας υπάρχουν άνθρωποι που ανακαλύπτουν συνεχώς νέα πράγματα που λύνουν επιμέρους κομμάτια διαφόρων προβλημάτων. Ο ρόλος αυτών των ανθρώπων είναι εξαιρετικά σημαντικός, πολλές φορές όμως τα πράγματα που ανακαλύπτουν παραμένουν στο σκοτάδι μέχρι να βρουν εφαρμογή στις ζωές μας.

 Αρκετοί άνθρωποι παράγουν καινοτομία κάνοντας Καινοτομικές Εφαρμογές, δηλαδή προβαίνουν σε εφαρμογή συνδυασμού καινοτομιών ή βρίσκουν νέες εφαρμογές σε υπάρχουσες καινοτομίες. Προφανώς οι νέες τεχνολογίες είναι ίσως το μεγαλύτερο πεδίο εφαρμογής καινοτομιών, γι' αυτό πολλές φορές ακούγοντας τη λέξη καινοτομία έρχεται άμεσα στο μυαλό μας κάτι τεχνολογικό.

 Μια σημαντική διαπίστωση που μπορεί να γίνει στην εποχή μας είναι οτι υπάρχουν αρκετά σημαντικά πράγματα που έχουν ήδη εφευρεθεί ή ανακαλυφθεί και ίσως να είναι πια λίγα αλλά εξαιρετικής σημασίας αυτά που μένουν να βρεθούν. Η διαπίστωση αυτή οδηγεί και σε ένα άλλο συμπέρασμα: Οτι η έρευνα είναι προσανατολισμένη στην βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης. Για παράδειγμα: Το αυτοκίνητο υπάρχει περίπου 200 χρόνια. Η έρευνα γύρω από το αυτοκίνητο ανέπτυξε τα επιμέρους συστήματα οδηγώντας το σύνολο σε δραματική βελτίωση, ωστόσο μπορούμε να πούμε οτι η αρχή λειτουργίας του αυτοκινήτου που έχει μια μηχανή, ρόδες, σύστημα διεύθυνσης, σύστημα πέδησης κλπ. δεν έχει αλλάξει.

 Η συγκεκριμένη ενότητα της ιστοσελίδας ασχολείται με καινοτομικές εφαρμογές που βελτιώνουν κομμάτια ή το σύνολο κάποιου συστήματος ή διαδικασίας.

Τηλεματική-Αυτοματισμός
Copyright 2013, Παππάς Μιχαήλ, Δήλωση Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων