• ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟ SCADA

  Βρίσκεστε 4 βήματα μακρυά από τον τρόπο που βλέπετε και διαχειρίζεστε τις διαδικασίες σας

 • 1. ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΤΡΗΤΙΚΩΝ

  Αλλάξτε τον τρόπο που διαβάζετε το περιβάλλον: Από περιοδικές μετρήσεις από ανθρώπους μεταβείτε σε συνεχή μηχανοποιημένη επίβλεψη. Στο βήμα αυτό πρέπει να εγκαταστήσετε αισθητήρες και μετρητές ικανούς να διαβαστούν από μηχανές.

 • 2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΒΑΘΜΙΖΟΜΕΝΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

  Προσθέστε υλικό τηλεμετρίας-τηλεελέγχου-αυτοματισμών (πιθανά διασπαρμένο) για να διαβάζετε τους νέους σας αισθητήρες, μετατροπείς σημάτων, να δώσετε εντολές υπό τη μορφή δεδομένων δικτύου και να συνλειτουργήσετε ή να αντικαταστήσετε τον υπάρχοντα αυτοματισμό.

 • 3. ΑΛΛΑΓΗ ΤΡΟΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  Εγκαταστήστε φιλικές προς τις μηχανές ενσύρματες ή ενσύρματες λύσεις επικοινωνιών. Θα αποφύγετε έτσι τις μετακινήσεις προσωπικού για επίβλεψη και την περιοδική ανθρώπινη επικοινωνία με το κέντρο ελέγχου.

 • 4. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ

  Εγκαταστήστε πληροφοριακό σύστημα και λογισμικό SCADA σε επιλεγμένα σημεία για να περέχει περιβάλλον διεπαφής Ανθρώπου-Μηχανής για χειρισμούς, καταγραφή δεδομένων, προγραμματιζόμενη λογική για σενάρια λειτουργίας, έγκαιρη ειδοποίηση κλπ.

 • ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ SCADA

  Αλλάζοντας τις διαδικασίες σας σε έλεγχο με SCADA, θα επιτρέψει συνεχή επίβλεψη και έλεγχο στις διαδικασίες σας. Ανθρώπινη παρέμβαση αν απαιτηθεί θα μπορεί να πραγματοποιηθεί από το/τα κέντρα ελέγχου αλλά και από οποιοδήποτε σημείο με σύνδεση στο διαδίκτυο.

Web Camera από τα Μαστιχοχώρια

Automatic refresh every 60''

Η δεύτερη κάμερα βρίσκεται ανατολικά του Πυργίου στα Μαστιχοχώρια και έχει θέα προς Αρμόλια, Καλαμωτή, παρέχεται σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΧ για επιτήρηση-πυροπροστασία.

Δυστυχώς οι υπάρχουσες τεχνολογίες διασύνδεσης στο διαδίκτυο στη χώρα μας, δεν μας επιτρέπουν ροή βίντεο (streamming video). Η δυνατότητα αυτή υπάρχει αλλά δεν θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό χρηστών. Για το λόγο αυτό το σύστημα δουλεύει με στατικές εικόνες που ανανεώνονται κάθε ένα λεπτό. Ακόμα όμως και σε αυτό τον τρόπο υπάρχει μια καινοτομία: Μόλις κάποιος χρήστης επισκεφτεί την ιστοσελίδα, το σύστημα ζητά από την κάμερα μια εικόνα, που είναι σχετικά αργή διαδικασία και την κρατάει αποθηκευμένη για ένα λεπτό. Όταν και κάποιος άλλος ζητήσει εικόνα μέσα στο ίδιο λεπτό θα πάρει πολύ γρήγορα την προσωρινά αποθηκευμένη. Στο τέλος του λεπτού αν υπάρξει νέο αίτημα ή αίτημα ανανέωσης της εικόνας μια νέα εικόνα θα ζητηθεί από την κάμερα. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αιτήματα η κάμερα δεν ανεβάζει άδικα εικόνες... Επιπλέον αν το σύστημα δεν μπορεί να αντλήσει εικόνα από την κάμερα, εμφανίζεται σχετικό μήνυμα με κάποια μικρή καθυστέρηση.

Copyright 2013, Παππάς Μιχαήλ, Δήλωση Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων